Experții contabili și contabili autorizați din Vâlcea și-au dat întâlnire la Biblioteca Județeană, ocazie cu care și-au ales noua componență a Comisiei de Disciplină

Joi, 29 martie, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene ”Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, a avut loc adunarea generală de dare de seamă și alegerile noilor membrii ai Comisiei de Disciplină din cadrul filialei locale a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (C.E.C.C.A.R.).

Ordinea de zi a adunării a cuprins o paletă largă de probleme specifice, precum raportul Consiliului filialei privind activitatea sfăşurată în anul 2017 pentru îndeplinirea atribuțiilor prevăzute în actele normative sau hotărâri ale organelor superioare ale Corpului; raportul cenzorului asupra gestiunii filialei la 31 decembrie 2017;  aprobarea programului de activitate pe 2018; aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2018; aprobarea listei experţilor contabili de onoare şi a contabililor autorizaţi de onoare; raportul Comisiei de Disciplină privind activitatea desfașurată în anul trecut și validarea alegerilor pentru Consiliul filialei și a Comisiei de disciplină.

”Cei peste 150 de experții contabili și contabili autorizați prezenți în sală, au apreciat activitatea desfășurată în anul 2017, punctând eforturile depuse de membrii filialei care au făcut față cu greu legislației care este tot timpul într-o continuă modificare”, a declarat președintele C.E.C.C.A.R. Vâlcea, ec. Vasile Cocoș.

La îăntâlnirea de la Vâlcea a participat și fostul ministru al Finanțelor și secretar de stat, prof. univ. dr. Aristotel Ungureanu.

Un alt punct important al întâlnirii a fost și propunerea ec. Florin Brăgău. Acesta a le-a propus colegilor săi de breaslă ca ”profesionistul contabil, prin cotizația sa variabilă, să cotizeze către un fond de pensie privat care va garanta o pensie la momentul ieșirii din branșa activă”. Propunerea fiind bine primită de membrii C.E.C.C.A.R. Vâlcea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *