PNL Râmnicu Vâlcea solicită rediscutarea majorării de taxe şi impozite locale

Organizaţia Municipală Râmnicu Vâlcea a Partidului Naţional Liberal solicită Consiliului Local şi primarului Gutău Mircia reanalizarea / rediscutarea, cât mai curând posibil, a creşterii exagerate a impozitelor şi taxelor locale, adoptată pe 28 decembrie 2017.

Precizăm faptul că nu contestăm legalitatea noilor limite de impozite şi taxe locale, dar considerăm că este anormal ca locuitorii Râmnicului să plătească mai mult pentru rezultatele profund negative ale ”revoluţiei fiscale” a guvernului PSD împreună cu anexa sa ALDE.

De asemenea, vrem să reamintim opiniei publice faptl că Partidul Naţional Liberal a prezentat public, a explicat şi a denunţat, de nenumărate ori, efectele negative ale măsurilor fiscal-bugetare adoptate de PSD și anexa sa ALDE pe parcursul anului 2017. Totodată, PNL Râmnicu Vâlcea atrage atenţia că actualele niveluri de impozitare sunt plasate la limita superioară admisă de lege şi că efectul de creştere a sumelor pe care cetățenii le vor plăti în acest an este amplificat de cumularea creşterii ratei impozitului cu redesenarea zonelor de impozitare şi extinderea exagerată a zonei A.

Subliniem încă o dată că această creştere, una dintre cele mai importante decizii luate de Consiliul Local în ultimii ani, cu un impact major asupra tuturor locuitorilor din municipiul Râmnicu Vâlcea, a fost adoptată fără o minimă dezbatere publică și fără justificări.

Considerăm că râmnicenii trebuie să afle: cauzele acestei decizii – sumele care sunt pierdute prin deciziile guvernului PSD cu anexa ALDE, diversele alternative posibile dintre care creşterea impozitelor şi taxelor locale era numai una singură, nivelul acestei creşteri şi proiectele către care se vor îndrepta resursele suplimentare astfel colectate.

Apreciem faptul că Gutău Mircia, din poziția temporară de primar al municipiului, reacționează la criticile pe care le aducem „administrației” pe care o conduce, însă pe lângă faptul că explicațiile sunt derizorii și par a răfuială personală, acestea se dau în Consiliul Municipal și se adresează plătitorilor de taxe și impozite.

Ne menținem opinia că „administrația” Gutău este una nocivă pentru societatea și economia Râmnicului.

Un comentariu la „PNL Râmnicu Vâlcea solicită rediscutarea majorării de taxe şi impozite locale

 • 28 ianuarie 2018 la 7:53
  Permalink

  Ce rusine si cita nesimtire la mafia galben portocalie. Abia dupa ce au fost trasi de urechi fac acest anunt in loc sa se impotriveasca la data imposturii. Ce pacat ca nu au limite. Daca au mincat , mincat trebuia sa ramina. Asa , va faceti si mai tare de ris. Apatia interventiilor nu va conduce la nimic bun pentru ramniceni.
  Resursele voastre politico-mentale s-au epuizat. Latratul miriit nu mai are efecte. Alianta penala PSD – ALDE nu poate fi eliminata de oameni slabi si nepricepiti. Voi , prin stingaciile politice, favorizați alianta .
  Solutia? Cautați niste tineri capabili si credibili , care sa va inlocuiasca rapid si care pot face campanie electorala extinsa in rindul tinerilor. Voi , actualii , mafiotii galben portocalii riscati sa ajungeti alaturi de PNT. Asta doriti ?
  Chiar daca nu , cu alte cristinel , cracanel si celelalte relicve , acolo va ajunge PNL.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *