CIECH Soda România, fostă Uzinele Sodice Govora, o uzină reconstruită în funcționare, la 10 ani de existenţă

CIECH Soda România, fostă Uzinele Sodice Govora, sărbătoreşte zece ani de la preluarea de către CIECH Group, care s-a angajat să transforme şi să restructureze uzina pentru a-i asigura supravieţuirea. Astăzi, uzina are o echipă puternică de 650 de oameni, asigură locuri de muncă unui număr de peste 3.000 de salariaţi ai altor companii locale şi şi-a dublat producţia faţă de anul 2006. Investiţiile globale de până acum au atins 220 milioane euro şi au fost dedicate transformării treptate a uzinei. CSR este actualmente singurul producător de sodă calcinată rămas activ în România.

Dimensiunile eforturilor depuse pentru salvarea şi repoziţionarea CIECH Soda România pe o poziţie bună pe piaţă pot fi descrise în mod adecvat prin investiţiile efectuate, dar un indicator şi mai bun este volumul real de muncă asociat investiţiilor făcute.

„Analiza efectuată împreună cu echipa a arătat că, de fapt, în interiorul uzinei au fost derulate peste 80 de proiecte diferite de restructurare, retehnologizare și schimbare. De la ţevi de alimentare la instalații de filtrare, de la cuptoare la picurătoare şi rezervoare de saramură, ca să nu mai menţionez noile calcinatoare, care sunt instalaţii de mari dimensiuni implicând alocare mare de resurse. Am putea spune că am reconstruit împreună o întreagă uzină nouă, în timp ce aceasta producea”- spune Witold Urbanowski, CEO, CSR.

Angajaţii CIECH Soda România au fost implicaţi în elaborarea continuă de  proiecte de transformare internă, bazate pe propuneri venite de la angajați. Un astfel de proiect, denumit Kaizen, a colectat deja peste 1.000 de idei de îmbunătățire a activității care au fost propuse de angajați și deja implementate.

CIECH Soda România este pe deplin ancorată în comunitatea locală şi este implicată în proiecte „dincolo de zidul uzinei”. Un astfel de proiect este dedicat copiilor incluşi în programul de asistenţă socială de la Casa Pinnochio. Un altul priveşte programele educaţionale pentru tineri interesaţi în meserii din industria chimică. În acelaşi timp, CIECH Soda România implementează un proiect comunitar la nivel de grup în Polonia, Germania şi România pentru selectarea celor mai bune proiecte sugerate de elevi şi studenţi pentru schimbarea propriilor comunităţi. Denumit „Chimia unește oraşele”, proiectul va începe în acest an în Râmnicu Vâlcea.

CIECH Soda România este acum în perioada de planificare de noi investiții și țintește o nouă creștere a producției și o diversificare a portofoliului de produse. Pentru definitivarea acestor planuri este necesară însă evaluarea provocărilor rezultate din schimbările în mediul de afaceri atât în România cât și în regiune, precum şi o relaţie bună și continuă cu autorităţile şi comunitatea locală. Perspectivele sunt bune, România dispune de o echipă cu o bună experienţă şi de o facilitate de producţie cu o bună poziţie geografică, ce asigură spaţiu pentru consolidări şi creşteri viitoare.

Un comentariu la „CIECH Soda România, fostă Uzinele Sodice Govora, o uzină reconstruită în funcționare, la 10 ani de existenţă

  • 3 iulie 2017 la 14:53
    Permalink

    crestem productia mereu reducem personalul productiv salarii apropiate de minim cui ajuta? in niciun caz noua

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *