SĂ MÂNCĂM DE LA ȚĂRANII NOȘTRI! FERMELE ROMÂNEȘTI dau FALIMENT: „COPIILOR noștri li se dă la școală LAPTE importat din Polonia și Ungaria!”

„Fermierii noștri sunt disperați pentru că nu au unde să vândă laptele, unde să-l distribuie și sunt nevoiți să-l arunce de multe ori. Într-o criză cruntă a laptelui, noi suntem atât de samariteni încât ne ajutăm vecinii unguri și polonezi să prospere. Ministerul Agriculturii ar avea banii și pârghiile pentru un plan național: produse românești în școli”, susține Avram Fițiu, profesor la USAMV Cluj Napoca.

„Organizațiile fermierilor români, multitudinea de federații și asociații ar putea să-i propună Ministerului Agriculturii să se consume produse românești în școli. Concret, fermele noastre de creștere a vacilor de lapte se confruntă cu o criză acută. Este aberant ca noi să continuăm să consumăm produse importate de pe la vecini și nu mișcăm un deget pentru promovarea produselor noastre, din fermele noastre, produsele țăranilor noștri.

Un program național de 10 milioane de euro pentru consum de alimente românești în școli, lapte, brânză. Programul există! Dacă mâine vin oamenii ăștia și vrem să înlocuim laptele polonez, unguresc din școlile din România, haideți! Au bani, au 25 de milioane de euro pe asistență tehnică, pot să ia fără probleme 10 milioane de euro pentru consum de alimente românești în ultima școală din România.

08-infografie-importuri

Au banii, dar din ianuarie acest ministru (ministrul agriculturii Achim Irimescu n.r.), am crezut că am o speranță că vine dintr-o zonă de oieri din țara asta, m-am înșelat până astăzi, am și spus-o. A avut două emisiuni în ianuarie și ne-a promis marea cu sarea, că va veni și va interveni pentru aceste direcții ale sectoarelor de agricultură din România. Îl mai aveți ministru 3 luni! Dacă până la 1 septembrie nu decide aceste două lucruri, își ia tălpășița și pleacă.

Această șansă istorică de a avea un Dacian Cioloș ca prim-ministru, care mai cunoaște ceva în agricultură, să-l aveți pe Achim Irimescu ministru, adică doi oameni care cât de cât se pricep la agricultură, un pic nu mult, dacă pierdeți acest moment nu vă mai întâlniți cu el degrabă. Ca doi oameni care au legătură cu agricultură să-i mai vezi ministru al agriculturii și prim-ministru”, le-a spus agricultorilor Avram Fițiu, profesor la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca.

Din ce le-a explicat profesorul Avram Fițiu fermierilor care au participat la întâlnirea de la Sibiu, de la sfârșitul săptămânii trecute, reiese clar că Ministerul Agriculturii ar avea banii să se implice într-un plan național prin care să se promoveze în școli consumul de alimente românești. De ce nu o face?! Am încercat să-l contactăm pe ministrul agriculturii Achim Irimescu, dar este plecat pentru câteva zile în Argentina.

sursa: AGROINFO.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *